Pages

Wednesday, December 29, 2010

Tahaks eestlasi ka kiruda

Esiteks kirun kindasti Eesti tollisüsteemi, mis hoiab EL-väliseid pakke tollis tihti üle 30 päeva kinni. Kaasa arvatud neid kõige pisemaid, millede väärtuseks on vaevu paar dollarit. Ma ei saa aru, milleks see hea on.

Tahaks hirmsasti odavalt igasugu ehtematerjali saada, mida enamasti pakuvad idamaade riigid ja tihti on neil valik ka selline, mida meilt saada ei õnnestugi. Läksin siis täna Ebay's ühe oma lemmikmüüja pood ja mida ma näen, ei saadagi Eestisse. Eelmisel suvel saatsid, sel suvel olime juba blokeeritud, kuid septembris avastasin, et nad on blokeeringu maha võtnud. Kasutasin kohe ka juhust muidugi:), aga täna vaatasin, et jälle enam meile midagi ei saadeta. Kurjaks teeb küll see värk. Eks ole ju meie toll otseselt selles süüdi, sest kliendid hakkavad oma raha neilt ju tagasi nõudma või asenduspakki vms.

Aga siinkohal tahaks teha üleksutse kõikidele eestlastele: ärge olge nii kannatamatud ja oodake ikka pakk ära, sest te ju ometi teate, et need müüjad pole mingid petised. Nemad pole meie tolli "kiiruses" süüdi. Raha tagasi nõudmisega teete vaid endale suure karuteene. Ja teistele ehtemeistritele samuti. Tõmmake jah endale vesi peale.

No comments:

Post a Comment