Pages

Monday, August 15, 2011

Fotodest - Ei saa üle ega ümbert

Lihtsalt tantsin näidata, et pole see irfanview nii saamatu midagi.
Pildistamisolud olid järgmised: lõunapoolne aknaalune, teine pool päikeselisest päevast, lisavalgustus säästupirniga laualambi näol (vist 11W, kuid päris kindel pole), fotoka mark Olympos fe (14mp), lähivõte ehk makrovõte, ülejäänud seadistused automaatse peal (sest käsitsi seadistades ei olnud võimalik paremaks asja muuta).









Ja mida ma siis selle pildiga peale hakkasin: lisasin heledust ja kontrasti, tuunisin sinist juurde ja natuke lõikasin servasi ära, et pilt rohkem keskel oleks.

Oeh, kui vaid saaks tsipakese parema variandi sellest irfani programmist. Mulle on näiteks väga käe järgi pildi lõikamine, suurendamine ja vähendamine. Kontraste, heledust ja värvigammat on ka tegelikult väga lihtne muuta, ent jube raske on eelvaatest aru saada, millal on kõike parasjagu. Nii ma siis muudan, vajutan OK ja siis muudan uuesti ja jälle OK (vahepeal peab UNDO ka valima) jne jne. Kui saaks vaid natuke suurema eelvaate, siis võiks ju ka vägagi rahule jääda. Ja lisavidinaid võiks ka rohkem olla, nagu näiteks raamid. Praegu kasutan raamide paigaldamiseks teist programmi.
Mitte ei tahaks tegelt täiesti uut programmi õppima hakata, sest irfanis on mul kõik nii käe sees (klahvikombinatsioonid erinevateks toimingteks), et enne pean kõvasti enda ümberprogrammeerimisega tegelema.

2 comments:

  1. Kust sa raame saad? Ütle mulle ka :p

    ReplyDelete
  2. Need valged raamid siinses postituses on bloggeri poolt:), aga muidu seda udust raami saan programmist ArcSoft PhotoStudio. Raami saab seal valida vaid, läbipaistva (meenutab 3D buttonit), selgepiirilise või hajutatud servadega raami vahel. Õnneks saab raamile ise värve valida. Mul oli kunagi üks vahvamate raamidega programm ka arvutis, kuid Tauri suutis selle ära kustutada ja nimi ka enam meelde ei tule, et paneks uuesti arvutisse.

    Muideks, sinu musrtid seisavad praegu selle taga, et skänneri juhe ühendataks arvutiga:D

    ReplyDelete