Pages

Monday, July 4, 2011

Endiselt alles ftografeerimist avastamas











Kumb pilt on paremini töödeldud?
Tean, et nad on jubedalt üle valgustatud (meelega tegin), kuid kummal tunduvad kontrastid ja tonaalsus paremad?
Esimene pilt on töödeldud uue programmiga, teine vanaga. Tahaksin teada, kas on mõtet üldse uut programmi hakata selgeks õppima.
(Photoshopi õpiks ära küll, kui programmi kuskilt tasuta saaksin. Ei oska otsida)

Hea meelega teeksin kõike nii, nagu Lariata oma blogis õpetab http://www.isetegija.net/index.php?ind=blog&op=home&idu=18715&curmese=November%202010
Kuid kas on ka lihtsamate (tasuta) vahenditega võimalik sama hea tulemus saavutada?

Ja üldse häirib mind minu kahe fotoka puhul see, et õues varjulise ilmaga või varjulises kohas tulevad pildid sinised hoolimata fotokate seadistustest. Otsese päikese käes on õnneks värvid õiged, kuid kahjuks tekib palju varjukontraste, mis "söövad" ehte loomuliku välimuse tihti ära.
Oleksin muidu kõigega rahul, kui saaksin sinisest toonist lahti. Mulle saadaolevatel programmidel saab küll sinakust vähendada, kuid samas asendub see kohe kas punase, kollase või rohelisega. See pole jällegi üldse minu eesmärk.

3 comments:

  1. Mis programi sa siis nüüd kasutad? Lugesin selle Lariata õpetuse läbi ja Gimpis on samuti olemas nii levelid, kurvid kui ka ebaterav mask. Peaks sulle õpetusi saatma, aga no ei jõua komplekteerida :S

    ReplyDelete
  2. Kasutasin ArcSoft PhotoStudiot. Gimpi proovisin ka, aga see ei vasta samale loogikale nagu IrfanView, seega tahab see programm, et ma end totaalselt ümber häälestaksin. See võtab kindlasti väga palju aega ära, et üldse sealsete funktsioonide tähendustest aimu saaksin. Kui keegi mulle ette näitaks, siis oleks vast lihtsam.
    Iseenesest tahaksin siiski sellist programmi, millega ruttu ruttu teravused, kontrastid, heleduse ja tonaalsuse paika saaksin. Kindlasti päästaks mind olukorrast välja ka uuem ja uhkem fotokas, kuid kuni ma pole rikkaks saanud, püüan oma seebikaga asju ajada.

    ReplyDelete
  3. Küll aasta aega hiljem, aga PhotoScape on täitsa hea ja lihtne (ning tasuta internetis saadaval). Eriti kui teravust/kontrasti/värve on vaja paika panna.

    ReplyDelete